top of page

Berenfietstocht

Het idee van de Berenfietstocht werd geboren onder de naam
"Strange Encounters of the Unusual".

 

Fietsbeer_sdg (8).jpg

Onze Berenhuis-beer stapte de fiets op om de fietsroute bekend te maken en werd door de lokale fietsersbond prompt gepromo-veerd tot fietser van de week.

Tijdens Artikel 27 / 2018 stelden we de idee van de Duurzaamheids Fietsroute voor op de ondernemingsavond en aan een ruim publiek. Het enthousiasme was groot. Bereidwillige handen werden aangeboden. Actie dus!

Ondernemersavond art27.jpg
Wensstenen & duurzaamheid.jpg

Op 19 december 2018 werd aan het gemeentehuis van Heusden-Zolder de vlag van de Duurzame Helden gehesen. Art27 / Het Berenhuis is één van die Duurzame Helden uit Heusden-Zolder en mocht de idee van de Duurzame fietsroute voorstellen aan het publiek. Achteraf werden de eerste afspraken gemaakt met bedrijven en organisaties in onze

gemeente om mogelijk een halte op de fietsroute te worden. Mooi toch.

Vlag Duurzame helden.jpg
Duurzame helden_prijsuitreiking 2019.jpg

Tijdens de opendeurdagen van Het Berenhuis van 18-20 mei stelden we het nieuwe initiatief van de "SDG-fietsroute" voor aan het publiek. Burgemeester Mario Borremans verwees in zijn toespraak naar de maatschappelijke relevantie van Het Berenhuis, bedankte de sponsors en beloofde de medewerking van het gemeentebestuur om een succes te maken van de aangekondigde SDG-fietsroute.

Heel in het bijzonder zette hij samen met schepen Funda Oru en het aanwezige publiek, SDG 16 in de kijker onder het motto "Draag je steentje bij aan de vrede".

De eerste steen is dus gelegd. Intussen liep Beer zich warm om interesse te wekken bij de handelaren van Heusden-centrum; met succes ...

bottom of page